Opäť po nejakom čase uverejňujeme ďalší recept 🙂
To, že naša pani organistka Gabika má šikovné prsty sme sa už mnohokrát presvedčili v kostole, kedy nám hrou na orgáne skrášľuje a obohacuje liturgiu a zároveň nám pomáha oslavovť Pána Boha. Dalo sa preto predpokladať, že táto šikovnosť spoza orgánu sa prenesie aj do iných oblastí jej života – jednou z nich je nepochybne kuchyňa a pečenie koláčov (viackrát sme sa o tom presvedčili :D). A veľmi rada sa s nami podelila aj o jej recept na domáce dobošové rezy, kotré sme mali možnosť ochutnať aj na Misíjnom jarmoku.
Nech sa páči….skvelé domáce dobošové rezy
Domáce dobošové rezy
Suroviny - cesto:
-
35 dkg hladkej múky špeciál
-
40 dkg polohrubej múky
-
30 dkg práškového cukru
-
3 celé vajcia
-
5 dkg masla/palmarinu
-
1/2 prášku do pečiva
-
2 dcl mlieka
Postup - cesto:
Všetko spolu zmiesime a rozdelíme na 5 častí.
Každú časť rozvaľkáme a dáme na suchý, múkou posypaný plech upiecť. (pečieme krátko, cca 8-10 min./200 stupňov). Každý si to musí prispôsobiť svojej rúre, ale cesto musí byť biele.
Suroviny - náplň:
-
1 l mlieka
-
3 zlaté klasy
-
2 vanilkové cukry
-
1 a 1/2 masla (375g)
-
2 žĺtky
-
2 dkg práškového cukru
-
1/2 bal. kakao
Postup - náplň:
Z 1 litra mlieka, 3 zlatých klasov a 2 vanilkových cukrov uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Medzitým si vymiešame 1 a 1/2 masla (375 g), 2 žĺtky, 2 dkg práškového cukru a 1/2 bal. kakaa.
Pridáme vychladnutý puding a natrieme na pláty.
Zaťažíme, necháme cez noc postáť. Potom polejeme čokoládovou polevou.
…a môžeme maškrtiť 🙂 Dobrú chuť!