Po veľmi dlhej odmlke sme tu opäť…a opäť je čas sviatkov…už veľkonočných 🙂 Naša rubrika s receptami od gazdiniek z nášho kostola iba začala a už hneď mala dlhšiu pauzu (aj kvôli čiastočnej rekonštrickii stránky). Niektoré recepty, ktoré máme pripravené sú ešte z vianočného obdobia, ale nevadí, aj na Veľkú Noc sa môžu piecť rovnaké koláče 😀 …hlavne, že chutia 😉 A teda prinášame vám presne 2 takéto recepty od Moniky (vhodné aj na Veľkú Noc), s ktorými sa chcela s nami podeliť ešte vo vianočnom období.
„Milí priatelia!
Dovoľte, aby som sa s vami podelila o recept, ktorý je kombináciou existujúceho receptu, ktorý som objavila na internete a mojou inováciou. Nakoľko sa považujem za zaneprázdnenú ženu :o) mám veľmi rada relatívne rýchle a efektívne recepty. Verím, že vás inšpirujem…
Piškótové Rafaelo guľky
Suroviny:
-
1 salko (kondenzované zahustené sladené)
-
200g práškového cukru
-
2 polievkové lyžice zmäknutého masla
-
200g strúhaného kokosu
-
200g okrúhle piškóty (klasická veľkosť)
-
kyslastý džem
Postup:
…a tu je spomínaný recept číslo 2:
„Milí priatelia, rada sa s vami podelím o overený a odskúšaný recept na grilážové rezy. Je rýchly a aj relatívne rýchlo ich môj manžel zlikviduje…:o)
Griliažové rezy (Griliažky)
Suroviny:
-
1 salko (zahustené sladené)
-
250g kryštálového cukru
-
250g zmäknutého masla alebo Hery
-
250g mletých vlašských orechov
-
1 balík tortových obdĺžnikových oblátok (naposledy som použila „Tortové oblátky neplnené Anton Toma“ –
-
150g, ktoré obsahujú 8 ks)
-
1 čokoláda na varenie (70g alebo polovica zo 150g)
-
1/5 250g Cery (resp. zopár odrezkov z Cery)